fallback

Общ преглед
Протестиращи срещу обявените по-рано строги противоепидемични мерки се опитаха да влязат в сградата на Министерския съвет.

Преди това организатори на акцията призоваха хората от площада да вземат оставката на премиера, "защото той не иска да я дава", предаде БНР.
Oще по темата
Протестиращите смятат, че обявените днес ограничения обричат на гладна смърт хиляди българи, които бяха призовани също да се присъединят към протеста.

Ще бъде внесен и сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу министъра на здравеопазването заради наложената през пролетта карантина.

Гражданите бяха обявили начален час на протестните действия 10 часа, но изявлението на властите за налаганите от петък ограничения изпревари събитието.

Ключови булеварди в центъра на София са блокирани заради протест на автобусните и таксиметровите превозвачи.

Заради протеста е силно затруднено движението в района на бул. "Дондуков", бул. "Цар Освободител" и бул. "Мария Луиза". Натоварено е движението по ул. "Опълченска" и булевардите "Сливница", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и "Скобелев" до площад Руски паметник.

Сто автобуса и десетки таксита са изпълнили целия площад от Президентството до Националната художествена галерия.

Недоволството им е срещу подкрепеното от депутатите президентско вето над промените в Наказателния кодекс, които инкриминират незаконния превоз.

В знак на протест превозвачите спряха обществения превоз на пътници за днес, като по думите им това е предупредителна акция и ако исканията им да се приемат отново допълненията в Наказателния кодекс за инкриминирането на незаконния превоз не бъдат изпълнени, недоволството им ще прерасне в дългосрочен протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

193

А

преди 3 години

Превозвачите стачкували за промени в НК?!?!? Превозвачите да си гледат раздрънканите автобуси и да не мислят за НК. Контрола на превозите е работа на ДАИ, на тях да протестират, а не да им дават рушвети. Не може всичко да е в НК за да се обслужват разни интереси за държавна сметка с нашите пари.

192

Анонимен

преди 3 години

Неработещия бизнес ще бъде обезщетен.Може на минимална,но това са пари без да работят,да запазят здравето си и на близките си.Да се протестира срещу мерки,когато хората умират ,болниците препълнени,медиците се заразяват,няма достатъчно персонал е тотално безочие и никакво чувство за съпричастност.Дежурна платена сбиршина на надник,от съмнителни печалби с нечисти цели.Нямам предвид таксита,но и те да много искат,като че ли нерегламентирания превоз е масов Жалко,че полицаите са без маски

191

Анонимен

преди 3 години

Ох, откъде да започна? Първо искам да изкажа благодарност към служителите на реда, за разумното им за сега отношение към протестиращите наши сънародници, благодарност, че НЕ нападат и НЕ бият протестиращите, въпреки че и полицаите са ФИЗИЧЕСКИ уморени от поредните вечерни протесни действия. Защото както полицаите, така и те имат семейства. Благодаря и на протестиращите, че въпреки справедливото им негодувание към властимащите, те не са тръгнали да имат спречки, напрежение или побой с полицаите.

fallback