Снимка: БГНЕС

Противоречиви са мненията и за спирането на работата на детските градини. Родителите са недоволни, защото няма кой да гледа децата им, а персоналът иска почивка заради заболели сред преподавателите.

Биляна Тодорова е майка на дете в предучилищна група на детска градина в Русе. Според нея родителите ще са изправени пред сериозни трудности, ако градините затворят.

В шуменската детска градина "Братя грим" се обучават 8 групи с деца, а една от тях е под карантина, има и отсъстващи учители.

Според ръководството на детското заведение – нужно е временно затваряне на забавачките, защото това ще е глътка въздух за претоварения персонал.

А вече има и готовност за вид дистанционен образователен процес и за детските градини.

"В детската градина е по-специфичен този процес, тъй като обучението е предимно чрез игра. Цяло лято се квалифицирахме, учихме, така че мисля, че ще можем да отговорим на това предизвикателство", казва директорът Евгения Михова пред Bulgaria ON AIR.

В момента в детските градини работа продължава при разделение на децата от различните групи и непрекъсната дезинфекция.

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 1 месец

Смешно, държавата щяла да дава пари на родителите, които останат у дома... Брей, какви оптимисти били хората тука!

До #60
Който има деца начина да ги гледа е да работи, за да може да ги храни. Т.е. плаща данъци и очаква държавата да се погрижи да има детски градини - детето ходи, а родителя работи. Колко кратък период е "кратък период от време"? До Нова година? До края на Януари? Февруари? Март? До края на пандемията (5-8-10 години)??? То се мре не само от болести, ми и от глад, нали помните???

61

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 59

Нали ще държавата ще дава заплати на онези родители, които останат у дома, за да гледат децата си по време на локдауна.

60

Анонимен

преди 1 месец

До До 53

Ама откъде да се вземат? Не достигат нито лекари, нито учители, а ти искаш да бъде пенсионирана една част от тях?!
Разбирам, ако за техните работни места чакаха млади хора с нужната квалификация, но уви, не е така.
Ще научиш детето си да уважава възрастните учители. Ако то слуша от теб обидни квалификации относно тях, как мислиш - дали ще се отнася сериозно към предметите, които те преподават?