Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Министерският съвет ще вземе решение по предложените от Националния оперативен щаб мерки за справяне с коронавируса на следващото си заседание. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Представените от НОЩ мерки днес ще бъдат обсъдени сектор по сектор по време на заседанието на кабинета, след което ще бъде взето конкретно решение за прилагането им.

Oще по темата
Обичайно заседанията на правителството са в сряда от 10 часа. В последните месеци те се провеждат предимно чрез видеоконферентна връзка.

По-рано на брифинг здравният министър Костадин Ангелов предложи да останат да работят само хранителни магазини, аптеки и дрогерии, банки и застрахователи, общественият транспорт.

Учебният процес да продължи онлайн, а спорт и развлекателни мероприятия да няма - поне до Коледа.

Затваря и целият ресторантьорски бизнес с изключение на доставките по домовете.

По-строгите мерки Ангелов предлага от петък, 27 ноември. Според НОЩ обявената епидемична обстановка трябва да бъде удължена до края на март догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

281

Киро

преди 3 години

Дано всички платени драскачи на коментари ги тръшне настинка и ги уморят от модерния КОВИД. Срам за всички вас мошенници! който иска мерки да си слага въжето за 100$ ефект срещу ковид

280

Анонимен

преди 3 години

До Смях!Ти сериозно ли питаш, кой ще ти плаща сметките? Ами същия, който ти плаща шопинг разходките за маркови дрешки в мола, екскурзиите в чужбина, климатиците у вас, телефончео за 1000 лв. и т.н. Откакто отвориха всичко през юни, та чак досеге се съдрахте да харчите пари за кво ли не. Така, че пари имате предостатъчно.

279

Обективно

преди 3 години

Твърде висока ще е цената ако оставят малките деца вкъщи. Особено първокласниците, не е обосновано да се плаща с психиката, първите и най-важни семена на грамотността. От 5 клас нагоре е приемливо като алтернатива в трудната ситуация, но за малките напълно не!

fallback