Снимка: БГНЕС
fallback

Преди лошата система се виждаше предимно от експертите и професионалистите в сферата, сега се усеща болезнено от всички - няма линейка, няма болнично легло, не може да се свържеш със специалист в извънболничната помощ. Това заяви д-р Стойчо Кацаров в ефира на "Денят ON AIR".

"Пропускът да се направи реформа в здравната система се вижда болезнено от всички", категоричен бе той.

Според него една от първите стъпки, които правителството трябва да изпълни, е контактите лица да бъдат предупредени навреме, че са такива, защото в противен случай тестовете се обезсмислят.

"Това спира предаването, а не се прави. Контактните в повечето случаи не знаят, че са били такива или не знаят, че трябва да останат под карантина и продължават да разпространяват инфекцията", допълни той.

По думите му вторият голям проблем е, че не се събира никаква медицинска статическа информация за заразените с Ковид-19.

"Тези неща са изключително важни от гледна точка на това да анализираш ситуацията, за да вземеш адекватни решения", добави Кацаров пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че именно заради липсата на анализ мерките срещу пандемията са хаотични и се създава хаос.

"Липсата на реформи, политиките, които се водеха през последните години, практически вързаха ръцете на лечебните заведения и те не могат да отговорят на търсенето на този вид лечебна помощ за лечението на Ковид-19", заяви още лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Системата е сдухана

преди 3 години

Навреме ли? Преди 20 дни се разболя жена ми. Направи си бърз антигенен тест, който се оказа положителен. Обади се на джипито. То и каза, че за да получи болничен и да се карантинира трябва да се вземе ПСР тест от лицензирана лаборатория. Взехме и пак положителен. Два дена тя се разкарва по болници. От РЗИ се обадиха след 1 седмица да питат с кой е била контактна и да и връчат заповедтта за карантина за мен и нея. За къв са тез ПСР може ли да каже някой. А през това време, който е съвестен е ок.

18

до18

преди 3 години

то и бизнеса ще умре без хора. Ама това повечето от бг крадливия бизнес няма как да го проумее защото няма мозък за това.

17

Анонимен

преди 3 години

Ще хвърля малко пари от джипа да ви запуши устите

fallback