Снимка: БГНЕС
fallback

Масово хората над 65-годишна възраст искат още един "коридор" за пазаруване освен този в часовете между 8.00 и 10.00 ч. сутринта. Според някои пък сегашният трябва да се измести към обяд.

Доводите им са, че е много рано, отрязъкът е малък, пенсионерите са трудно подвижни, а някои магазини дори не са отворени по това време.

Oще по темата

В 8.00 часа сутринта пазарът в "Младост" 1 е пуст, малките магазинчета около него са затворени. Раздвижването започва малко преди 9.00 ч. Един час за пенсионерите е пропуснат. Наблизо има магазин на голяма верига, накъдето се насочват и пенсионерите, съобщава БНТ.

Масово те са недоволни от прозореца за пазаруване между 8.00 и 10.00 ч. Има и такива, за които часът е удобен.

Вчера здравният министър обеща при застудяване на времето коридорът да бъде изместен между 14.00 и 16.00 часа. Днес пък вътрешният министър Христо Терзийски каза, че пенсионер, който пазарува например в 10.30 ч. няма да бъде глобен, а ще получи устно предупреждение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Totenkopf

преди 3 години

Писна ми от лъжи, и кои по точно хранителни магазини не работят в 8:00??? А и в 9 да отварят въпреки, че едвали има такъв хранителен магазин пак имат цял час да си напазурават пре спокойно без да бързат. Все едно всеки божи ден трябва се пазарува!

35

Програмист

преди 3 години

Ама ако искат даже може да ни поставят всички млади под домашен арест и те да си ходят когато и където искат?

34

123

преди 3 години

Влизам в положението на възрастните хора. Аз самста имам такива родители. Тук доста хора обвиняват тези които нападат пенсионерите, но доста от тези пенсионето сами са си виновни, че не са научили децата и внуците да ги уважават и да им помагат. Доста често срещам и чувам пенсионери, които паьаруват за деца и внуци. А би трябвало да е обратното.

fallback