Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

За разлика от истерията през февруари, когато хората масово се презапасяваха с храна и стоки от първа необходимост, сега опашки пред магазините няма. Проблем обаче има.

През март заради разпространението на коронавируса бяха въведени "зелени коридори" за възрастните хора. Тогава хората до 60 г. не можеха да пазаруват между 8.30 и 10.30, за да пуснат възрастните.

Oще по темата

Сега отново се налагат мерки, но се оказва, че пенсионерите не знаят кога могат да пазаруват. Още по-голям е проблемът, че след 10 ч. не ги пускат и в аптеките, а това може да се окаже и животозастрашаващо.

Въведената часова зона за пазаруване на хора над 65 години от днес е от 8 до 10 часа.

За да спазят разпоредбите на властите и да не отнесат глоби, на служителите на супермактетите им се налага да връщат пенсионери.

Те обаче се оплакват, защото не се знаели, че от днес не мога да си купят и хляб дори, ако пропуснат двата часа от денонощието, през които могат да си напазаруват.

Така недоволството и срама е и от двете страни – едната на търговците, които се извиняват и най-често обясняват, че такава е наредбата и "ако се разболееш, после какво ще правиш", и другата на възрастните хора, които не са разбрали за ограничението и се надяват, че като се поостопли по обяд могат да отидат до магазина и аптеката, да си купят нужното и да се порадват на слънцето.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Maria

преди 3 години

До баба мараВместо да коментирате дребни и ненужни детайли като часове, по-добре е да разберете че цялата концепция е безсмислена идиотщина за ВСИЧКИ!

136

Maria

преди 3 години

До ХмИ хората се настройват един срещу друг вместо да се обединят срещу глобалната хегемония и тирания. Този фалшив "вирус" е ВОЙНА срещу човечеството! Но върви го обясни на (дори млади) *** които се задушават с мръсни намордници (дори доброволно! дори на чист въздух!) висящи на врата им от месеци и не разбират че целта на тази идиотщина е да ги убият - чрез пневмония, стафилококови инфекции, проблеми със зъбите и т.н.

135

Maria

преди 3 години

До ХмТова е целта на занятието - хаос, бъркотия, неудобство, стресиране, и най-вече настройване на една група срещу друга! "Разделяй и Владей" е принципът по който се управлява тази Планета Затвор от време оно и продължава да работи и сега защото болшинството е малоумно във всички държави и се дърли за "партии" и "избори" без да проумее че ако нещо зависи от "избори", те отдавна щяха да са забранени!

fallback