Кадър: Bulgaria ON AIR

В БСП изчислиха колко пари е похарчил премиерът Бойко Борисов при обиколките си с джипа.

Не е трудно да се сметне, Борисов раздава от джипа и може да се изчисли. Политики не се правят през джипката. Той раздава избирателно парите за повече политическа подкрепа. Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Стоян Мирчев.

По думите му нещата трябва да се случват чрез парламента и с консенсус как да се харчат парите.

"Вярвам, че българското общество ще победи Борисов и партиите, които влязат, ще покажат, че държавата може да се управлява по по-добър начин", заяви той. Според Мирчев може да се надяваме, че наистина има алтернатива.

"Свидетели сме на пълна липса на адекватни действия от страна на премиера в такива сложни времена", посочи депутатът.

"Демокрацията е основана на процедури. В момента кворумът се дължи на напазарувани депутати без принадлежност", допълни събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Стоян Мирчев подчерта, че сме загубили 6 месеца, в които не е направено нищо. Проблемите с медиците не били от вчера и управляващите си затваряли очите за тях.

"Видях отделение с една-единствена сестра, според вас тя как може да издържи", попита риторично той.

Нужен бил масов скрийнинг за сметка на държавата.

"32% от хората са заплашени от социално изключване - как да стане да му кажем на такъв човек да даде 100 лева за PCR тест, като той няма за хляб и мляко?! Ако процентът на смъртност се увеличи, загубите за държавата ще са повече", допълни още Мирчев.

По думите му въпросът не опира до цената, важен бил човешкият живот. При управляващите нямало обаче чуваемост. Предупреждения за грешки не липсвали, но такива все пак били допускани.

"Втората година от майчинството да е 650 лева, а не както е в момента. Искаме и учебниците до 12 клас да са безплатни - това са част от нашите виждания. Нашите политики са дългосрочни и веднага ще се усети ефектът", подчерта социалистът.

Мерките относно пандемията, предприети от правителството, той определи като неадекватни и хаотични.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase