Снимка: БГНЕС
fallback

Днес православната църква почита покровителя на семейството  Свети великомъченик Мина.  Смята се за патрон на всички народни лечители, знахари, воини, както и на хората, поели на дълъг път. Той е покровител и на сираците, и бездомните.

Свети Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си и за радост и благополучие на дома.

В народните представи днешният ден бележи средата на т.нар. "Вълчи празници" - от Архангеловден до Коледни Заговезни - времето, в което вълците бесуват.

Днес имен ден имат Виктор, Виктория, Мина, Минка и Минчо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

Празникът на свети влеикомъченик Мина се почита и под началото на зодиакалния знак Стрелец ♐ , а не под Скорпион!

5

Анонимен

преди 3 години

Свети Великомъченик Мина се почита на 24 Ноември, а НЕ днес! Пак ЛЪЖЕТЕ! ЛЪЖЕТЕ И ЗАБЛУЖДАВАТЕ ХОРАТА!В съседна Сърбия на 24 Ноември събрите почитат както паметта на свети великомъченик Мина, така и паметта на свети крал Стефан Урош - син на крал Милутин! Даже и миналата година синът на Цеца Величкович -Ражнатович - Велко е направил сватбата си точно на тази дата!

4

Анонимен

преди 3 години

Свети Великомъченик Мина се почита на 24 Ноевмри, а НЕ днес! Пак ЛЪЖЕТЕ! ЛЪЖЕТЕ И ЗАБЛУЖДАВАТЕ ХОРАТА!В съседна Сърбия на 24 Ноември събрите почитат както паметта на свети великомъченик Мина, така и паметта на свети крал Стефан Урош - син на крал Милутин! Даже и миналата година синът на Цеца Величкович -Ражнатович - Велко е направил сватбата си точно на тази дата!

fallback