Снимка: БГНЕС
fallback
"През пролетта заявихме, че ще се стигне до момент, в който системата няма да може да поема пациенти. В момента в здравеопазването няма хаос, а високо напрежение. Има отделни лични трагедии – искаш да се лекуваш, но не можеш. Това се случваше и в други държави, много по-развити от нас." Това каза в ефира на Нова ТВ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
 
Д-р Маджаров е на мнение, че не бива у лекарите да се създава усещането, че носят вина.
Oще по темата
 
"За мен системата се справя, но обществото се провали. То трябваше да разбере, че ние няма да можем да помогнем на всеки, който има нужда да влезе в болница", обясни още председателят на БЛС.
 
Той смята, че ще се стига до върнати пациенти.
 
"Пандемията е като вълна, която ни залива. Ясно е, че ще има такива случаи. Всеки ден се боря с това да намирам места за болни. Те обаче няма къде да бъдат приети", посочи д-р Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 3 години

До БибоТи кьорав ли си?Навън 90% са без маски.Внимавай да не се наакаш, че пак ще обвиниш че е заради нас.

66

Анонимен

преди 3 години

До Лични наблюденияТова , което виждаш по улиците е това, което ти искаш да видиш. Кръчмите са пълни, в Сф - Витошка, Солунска, Графа - насядали на маси отвън - наливат се с бира, хвърлят се по вратовете си щом се видят. Да после на път за вкъщи или работа носят маска. Е и ?

65

Лични наблюдения

преди 3 години

Защо пак се напада народа? Аз когато изляза по улиците непрекъснато виждам хора с маски спазващи дистанция, но същите тия хора когато отидат в някое болнично заведение със сериозен проблем от там ги връщат с някакво оправдание. Следователно тези хора си казват, че щом в болниците няма да ги обслужват защо да спазват мерките.

fallback