Снимка: АПИ
fallback

Института за пътна безопасност извърши своя инспекция във връзка с ремонта на 12-километровия участък на магистрала "Тракия" между п. в. "Белозем" и п. в. "Оризово" в платното в посока Бургас.

Oще по темата
При инспекцията се установи, че положената пътна настилка е с много добри показатели на равност и подобрено отводняване. Хоризонталната маркировка отговаря на нормативните изисквания за светлоотразителност. Обозопасителната система за пътищата /мантинелата/ също отговаря на нормативните изисквания, като в разделителната ивица е поставена ОСП - H2/W7 , а на банкета ОСП – N2/W2, отчитат от институцията.

От там отчитат, че в момента продължава да се извършват ремонтни дейности в платното "Бургас-София" в същия участък. Движението е пуснато двупосочно в дясното ремонтирано платно, като е изградена необходимата временна сигнализация за осигуряване безопасността на движението.

По време на инспекцията не са констатирани нередности на временната организация на движението.

При направения оглед се констатира, че в началото на ремонтирания участък няма изградено отводнително съоръжение с дължина около 300 метра. След проведена работна среща с ръководството на дружество "Автомагистрали" е установено, че в част от този участък е предвидено изграждане на дренажна система за отводняване на пътната настилка и земното легло. Пътят е пуснат с временна организация на движението за облекчаване на трафика и строително-монтажните дейности продължават.

Експертите на Института за пътна безопасност считат, че при така изградената временна организация на движението няма опасност за безопасността на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

В този участък лятото нагрява яко и теренът има тенденцията да се гофри. Ако не се ограничи движението на тежки тирове ЦЯЛОТО лято, за 2 години е готов. Или да купят за този участък един свръхтежък валяк и да шенкат с него цялото лято по дясните ленти.

8

Онзи

преди 3 години

Боже само 12 км ураааааа, след месец сигурно ще започне отново ремонт на ремонта уууууу айдуци.

7

Шофера

преди 3 години

Не е вярно бе, нищо не е направено, само са откраднали парите. Да идва кака, че да видим тогава как се прави.ш

fallback