Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив
fallback

Премиерът Бойко Борисов отговори на критики на опозицията на днешното извънредно заседание на правителството, на което бяха отпуснати 81 млн. допълнително за мерки срещу вируса.

Oще по темата

"Уважаеми господа от опозицията, Вие не може да ми говорите, че искам да купя избори, като се грижа за хората. Години наред пак съм ги обичал, но фискалната рамка е била по-важна за пътя на България. Затова съм го правил. Сега трябва да запазим хората и икономиката", смята премиерът.

По думите му за улеснение на лекарите и пациентите е готов единният медицински протокол, по който се лекуват хората, които са на домашно лечение.

"За тези, които не са се срещали с вируса, важат правилата за маските и дистанцията. Те работят и не трябва да им се пречи да работят. За тези, които COVID ни покоси, трябва да имаме 100% готовност за всеки, който се е влошил, да отиде и по лекарски медицински протокол да се погрижим за него. Трябва да се помисли как да отличим тези, които вече са преминали болестта. Те трябва да работят, но и трябва да ангажираме максимално личните лекари, които да следят медицинския протокол вкъщи“, заяви той.

Днес премиерът изиска от здравния министър да се осигури възможност за даряване на кръвна плазма не само в София, а и в страната, от пациенти, преболедували COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

българин

преди 3 години

Пак ли започна да поучаваш и махаш с прест бе МУТРО НАГЛА? Траем те заради пандемията! Освен ако не те хване пак коронката и този път Бог си прибере вересиите! Карай я по кротко!!! Дуенето на мускули свърши! Сега смятай че си в служебно правителство до изборите! ПОСЛЕ ВЕЧЕ ЩЕ СИ НИКОЙ НАГЛЕЦ БАНКЯНСКИ! ОК?!

153

Маниту моли Винету

преди 3 години

Стига вече бе ,стига бе....и от корона щом разбираш...,....изеде леба и на докторите...

152

Анонимен

преди 3 години

От приказките на нашия мил и обичан от всички нас премиер които прочетох току що разбрах само едно: Че той е чел само "Винету" на Карл Май.Тъжно, но факт!!!Ако Бойко Борисов разбира от коронавирус, то аз съм видял марсианците със сигурност!!!

fallback