Снимка: БГНЕС

Районната болница в Кюстендил, както и общинската и частната в Дупница са на предела си като възможност да приемат пациенти с коронавирус, каза зам.-областният управител и член на  кризисния щаб д-р Матей Попниколов. Новозаразените в Кюстендилска област за последното денонощие са 46.

На практика трите болници, тази в Кюстендил и двете в Дупница, са заети и се обслужват само пациенти с COVID, отбеляза заместник-областният управител д-р Матей Попниколов пред БНР.

Още по темата

"Засега не сме имали някакви оплаквания като в София - за неприети болни, седящи по линейките. Нямаме такива случаи, но е напрегнато, защото се напълват отделенията и почти болниците вече не се занимават с нищо друго, а само с COVID", обясни той.

По данните на единния информационен портал регионът е на второ място след София по брой заразени.

Висока заболеваемост от COVID-19 отчитат и в новооткрития в петък вечерта триажен кабинет в Дупница. За двата почивни дни през кабинета са преминали 101 пациенти.

От направените бързи антигенни тестове около 50% са с положителен резултат, казаха дежурните лекари.

При всички потвърдени случаи е направен на място и контролен PCR, който е изпратен за резултат в столична референтна лаборатория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase