Снимка: БГНЕС
fallback

"Близо 40 частни болници са заети с лечението на пациенти с COVID-19. 120 са общо лечебните заведения, които имат договори с Касата. В тях има и много медицински центрове с до 10 легла, има и болници за рехабилитация, които не са лечебни заведения за активно лечение". Това каза председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници в България Красимир Грудев пред Нова тв.

Той обясни още, че няма как една малка болница, която не разполага с достатъчно специалисти, да поеме много пациенти, заразени с коронавирус.
Oще по темата
 
"Затова в Пловдив беше разработена една малко по-различна схема, при която лечението на тези пациенти беше концентрирано в 15 болници – 6 от които частни, а другите – държавни и общински", каза още той.
 
"Тези болници, които по една или друга причина нямат възможност за разкриване на легла за заразени с COVID-19, командироват свои специалисти в специализираните отделения и клиники, занимаващи се с това", обясни Грудев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

До 6

преди 3 години

Няма етиологично лечение.Колко вида лечение има , прочетете сами , след като разполагате с компютър и интернет

7

Анонимен

преди 3 години

До Нощ след нощТи добре ли си? Само, ако лично отидеш да си правиш тест се плаща 100 лева. Всички останали направени от РЗИ ги плаща държавата, а те са поне 90% ежедневно.

6

Анонимен

преди 3 години

Ако сега човек получи инфаркт или инсулт, коя болница и след колко време ще го приеме?Или първо ще искат пи си ар тест за него?Ти се шегуваш, ама лятото един паникьор професор върна човек, щото нямаше pcr и човека взе че сгъна тетрадката докато му излезе теста. Гледат да не го споменават много случая.

fallback