Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Бебе на 6 месеца е сред новите случаи на коронавирус в област Смолян, съобщиха от РЗИ. Бебето е на лечение в дома, както и четирима от позитивните, които са с леки оплаквания.

Двадесет и пет са новите случаи на COVID-19 в областта – петнадесет жени и девет мъже на възраст от 31 до 82 г., и бебето. По общини са разпределени: Смолян – 13; Девин и Златоград – по 4; Чепеларе, Мадан, Баните и Доспат – по 1.

Хоспитализирани са двадесет пациенти – петнадесет в МБАЛ-Смолян, трима в болници в Пловдив, по един в лечебни заведения в Златоград и Кърджали.

Сред новозаразените са медсестра от МБАЛ-Смолян, която няма контакт със свои колеги, и начален учител от община Девин. 11 ученици ще бъдат карантинирани като контактни лица.

Жена на 80 г. от община Смолян, позитивна на коронавирус, със съпътстващи сърдечно и онкологично заболявания е починала в областната болница.

МБАЛ-Смолян оборудва собствена лаборатория за изследване на PCR тестове. Очаква се тази седмица да бъде включена в списъка на регистрираните лаборатории, уточняват от болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase