Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Отчет за изразходването на средствата за Ковид-19 няма, сформираната временна комисия не дава отговори. Това заяви депутатът от БСП д-р Илиян Тимчев в студиото на "Денят ON AIR".

"Голяма част от средствата бяха от дарителски сметки. Беше сформирана временна комисия, която да отчита къде отиват парите, но отговори от нея и до днес няма", отбеляза Тимчев.

По неговите думи ситуацията в България е различна от това, което представя щабът.

"Те казват само данните, а на практика нещата изглеждат по друг начин. Нарушена е връзката между здравните звена в държавата, липсват кадри особено по малките болници, лекарите не знаят как да се справят там", категоричен беше депутатът.

"Трябва да бъде подобрен планът за Ковид-19. В рамките на 1 месец трябва да го подобрим", добави той.

Доктор Тимчев определи поведението на управляващите в последните 7 месеца като "самодейност, използваща експерти за спасение на правителството".

"Експертите могат да дадат своите становища за инфекцията, но тези, които са на власт, ще поемат отговорност", подчерта той и добави, че БСП подкрепя медицинските мерки, но не и политическите.

Относно задължителното носене на маски на открито Илиян Тимчев коментира пред Bulgaria ON AIR, че умишлено правителството е конкретизирало заповедта, защото обществото "настръхва" при тази тема".

"Аз редовно казвам на колегите си да носят маска, но това е техен избор, някои от тях са лекари и смятат, че няма полза", заяви социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

Като е доктор, какво прави в парламента? Защо не е в първите редици в борбата с корона вируса? Нали има недостиг на мед.специалисти? Ама "на топло и на завет" е лесно да се говори.

18

Анонимен

преди 3 години

Нямаме работеща опозиция.Имаме някаква манекени.БСП живеят в миналото, когато само мнението на управляващата партия се зачиташе и сега не правят абсолютно нищо,за да подобрят живота на хората.Напротив,като организират бойкот на мерките за безопасност, осъществяват национално предателство.Виж ДПС е друго.Как си пази хората видяхме по време на Рамазана. Посъветваха народа да се пази.Затова и ДПС си има и твърди последователи и уважение.Плюс това депутатите им никога не отсъстват от работа.

17

Анонимен

преди 3 години

Чета и се чудя защо плащаме заплати на депутатите от опозицията.Не ходят в комисиите.Не ходят на заседанията.Не внасят въпроси в комисиите,за да не трябва да ходят на заседанията на комисиите ,за да чуят отговора.На 3 до 6 месеца внасят по един импотентен вот на недоверие и си осигуряват допълнителна отпуска по 2 седмици, докато чакат резултата от гласуването му.

fallback