Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Словесен сблъсък в парламента заради поисканата оставка на председателя на НС Цвета Караянчева. До какво ще доведе напрежението между управляващи и опозиция?

"Този вот може да се гледа и като вот на доверие към управляващото мнозинство. Фигурата на председателя на Народното събрание е знакова и важна. Тя е третият по важност човек в държавата. Опитът да се върне политическият дебат вътре в парламента е ключов. Вчера беше факт, че политическият разговор влезе отново в рамките на Народното събрание", заяви политологът Цветанка Андреева в ефира на "България сутрин".
Oще по темата


Колегата ѝ Кольо Колев от своя страна обясни, че гласуван вот на недоверие към Цвета Караянчева би сложил край на правителството.

Но ДПС нямат интерес от сваляне на правителството, те се намират в изключителна удобна ситуация смята той.

"Нямаше опасност Караянчева да си тръгне, понеже това би означавало край на това правителство. Разговорът на улицата изглежда на по-високо ниво, отколкото това, което наблюдавахме в парламента. ДПС винаги играят за себе си. Те клатят актуалните сили, за да напомнят за себе си", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Според Андреева предстои вдигане на политическия градус.

Според нея властта е започнала да се стабилизира, определяйки своите политически противници. "Атаката от Европа идва от надигащата се ляво-либерална вълна, нещо което се проектира и в България. Именно на нея се опитва да се опълчи управлението.", смята тя.

Относно нестихващите антиправителствени протести в страната, Кольо Колев изрази мнение, че няма място за диалог. Протестиращите искали оставка и нищо друго. По думите му сегашното управление е делегитимирано.

"Има огромен глад за политическа алтернатива извън БСП и ГЕРБ. Има място за още политически формати. Недоволството е социален процес, то обхваща различни слоеве от населението. Общото е омерзение и недоволство от властта, която е загубила своята легитимност. Единственият цивилизован начин за справяне с този проблем са нови избори", обясни Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

на 53г

преди 3 години

Никога повече БСП и ДПС. Другото не ме интересува.

101

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

САМО "ГЛАДЕН ЗА ВЛАСТ" КОМУНИСТ, МОЖЕ ДА РОДИ ТАКЪВ "ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАПЪРТЪК" , КАТО АЛКОХОЛИЗИРАНАТА РЕНЕТА ИНДЖОВА , НА ПРОТЕСТА!А ,УЧИНДОЛСКИТЕ ЯЙЦА ...СА ОТ СЪЩАТА ПАРТИДА....ХА,ХА,ХААААААААА

100

ЯЙЧНАТА РЕВОЛЮЦИЯ...

преди 3 години

...САМО ДОКАЗВА ЧЕ ПОСТ-СОЦА И СОЦ-а.....РАЖДАТ САМО ЗАПЪРТЪЦИ!ФАКТА Е НАЛИЦЕ!!!ГЕРБ ПЕЧЕЛИ , ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ!

fallback