fallback

Лидерите на страните членки на Европейския съюз отложиха за срещата си през декември решението за целите за намаляване на емисиите на парникови газове до 2030 г.

Oще по темата
Министър-председателят Бойко Борисов изрази загриженост за въглищния сектор в страната и каза, че по предварителни оценки България може да си позволи съкращаване на парниковите емисии с до 40%.

"Ключовото за енергетиката е, че държави като нас, които са силно зависими от въглищата и генерират големи емисии, ще трябва да се преструктурират. А това е свързано и с много човешки съдби", коментира международният експерт Илия Лазаров в "Денят ON AIR".

По думите му една от версиите, които се лансират, е въглищните ни централи да се газифицират постепенно и това е възможно, но не е ясно дали е рентабилно.

"Един от големите проблеми на Европа е, че няма лидери. Визионери също липсват. Европа започва да става чиновническа и това е голямата криза на ЕС. Трябва да има повече политическа воля", категоричен бе Лазаров пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

ЕС са прекалено "мекички" във всяко отношениесамо се лигавят и се опитват да заобиколят проблемите в саюза.

10

Анонимен

преди 3 години

До бацоЦ. Станишев въведе субсидии за тока равни (абсолютна стойност) на субсидиите в германия, холандия и тнт.Инак, това е целта на ес - безволево стадо преглъшащо ес ценностите лъжа, измама, корупция, диктатура.

9

Анонимен

преди 3 години

Направо нов *** съюз.

fallback