Снимка: Pixabay
В момента най-актуалният въпрос, който вълнува всички е, с кое лекарство американският президент Доналд Тръмп успя бързо и ефективно да се пребори с COVID-19. То се състои от две съставки – "Ремдесивир" и "Дексометазон", които са напълно достъпни, а третата е "Регенерон" – коктейл от антитела. Това каза професор Йонко Мермерски в ефира на Нова ТВ.
 
"Той обаче е скъп и доста недостъпен и е в експериментална фаза на лечение. Трябва да имаш кураж, за да се подложиш на подобно лечение. В света в момента едва 10-тина души са го приели и един от тях е Доналд Тръмп", заяви професор Мермерски.
 
"В момента, с оглед на предстоящите президентски избори всичко се пречупва през призмата на политиката – няма сиво пространство – всичко е или бяло,  или черно", каза относно ситуацията в САЩ професор Мермерски.
 
"Доналд Тръмп продължава да неглижира коронавируса. Самият той заяви, че в неговия случай, когато човек има неговите симптоми, той се чувства сякаш има лека настинка. Не може да се каже, че Тръмп и екипа му са подценили опасността от COVID-19", категоричен бе Мермерски.
 
Според него в момента основният спор е с маски или без маски. Проф. Мермерски допълни, че когато хората не носят маски това едва ли не означава, че те искат отваряне и рестартиране на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase