fallback

Общ преглед
Удари първият звънец за учениците.

За първи път в историята учебната година започна в условия на извънредна епидемична обстановка.

Заради това първият учебен ден премина при засилени мерки за сигурност.
Oще по темата


Официални тържества ще има само за децата от първи, пети и осми клас.

Останалите се събират в класните стаи или кабинетите.
Вратите си отвориха 2400 училища за 700 хиляди ученици в цялата страна.

Сред тях са и около 59 хил. първокласници.

Учениците трябва да носят маски в общите помещения на училищата, но не и в класните стаи. Те ще трябва да се движат по различни пътеки в коридорите. В някои училища учениците ще трябва да седят по един на чин, ще влизат от различни входове и няма да учат по кабинетна система. За учителите маските или  шлемовете ще са задължителни.

Около 300 деца по желание на техните родители започват учебната година дистанционно, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

У дома остават деца, които успешно са учили дистанционно през пролетта и са получили разрешение от регионалните инспекторати. Отделно право на това имат и учениците с хронични заболявания и съответния медицински документ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Гледам на всички има балони на чиновете. под 2 лв балон с хелий няма.Защо са тези разходи или пак някой от "наЩе" захлебва.

15

Анонимен

преди 3 години

Къде е Баце да пререже лентата?

14

Анонимен

преди 3 години

По-опасното от вируса, са лигавите родители на още по-лигавите "деца", които освен че нямат представа какво означава "да мислиш", са толкова нагли, че правят те самите за бой. "Нямало да пускат децата си на училище". Това са същите, които навремето ни бяха съученици и се правеха на болни. Същите онези, които ги късаха на изпити. И същите онези, които сега се наричат "родители". Няма смисъл от присъствие. Деградиране с тик=ток и това е!

fallback