Снимка: БГНЕС

Образованието трябва да е ангажимент на всяко правителство. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на откриването на учебната година в най-малката българска община Трекляно.

Попитан дали протестите няма да помрачат днешния празничен ден, президентът каза:

"Това е важен ден и нека този ден да го посветим на нашето богатство - на българските деца. Нека не го затъмняваме с политическите събития днес. Трябва да осъзнаем, че образованието трябва да бъде стратегически национален приоритет, да имаме нова политика в образованието, не само ремонти на училища, не само учителски заплати повишени, нови форми, нови методи, нови кабинети. Връщане на държавата и по-голямо внимание към тези малки населени места".

В местното училище в Трекляно, открито през далечната 1857 г., сега заради обезлюдяването учат едва 31 деца, половината от които са на пансион от ромския кв. "Изток" в Кюстендил, предаде БНР.

Президентството дари чинове, пособия, помагала, компютърни конфигурации за електронен кабинет на училището в Трекляно.

Президентът разговаря с учениците, с учителите и екипа и се възхити от духа на педагогическия колектив, който обучава деца в рискови семейства и със социално слаби родители.

 

Коментари Напиши коментар

124

Анонимен

преди 1 седмица

егати протестите - прожектират кино, льокат бира, павкат цигарети и пури, надуват кавала- вувузел, грачат, играят карти и като им омръзнат тия неща - ходят да вандалстват

123

Анонимен

преди 1 седмица

Герберастки тролове,отивайте да се обучавате и образовате,ако нямате 8-и клас,че на хората не им се четат тези безмислици,които се опитвате да съчинявате по примера на вашия бездарен,алчен и похотлив вожд Боко мафията...

122

Анонимен

преди 1 седмица

толкова ми е невнятен тоз радеф, какво говори, какво са му написали, само рецитира като чавдарче