Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Наблюдаваме първите етически и естетически протести в България. Хората, които са на площада не са нито гладни, нито безперспективни. Усещането им е, че те просто не стоят добре на едно и също селфи с властта". Това заяви Любен Дилов-син  пред Нова тв.

Oще по темата

"Няма ясно формулирани политически противопоставяния, както беше през 2013 г., когато имаше ясна демаркация ляво-дясно", посочи още той. И допълни: "Според мен правителството само се вкара в един капан, в който и да иска, вече не може да подаде оставка в момента и е любопитно какво ще се случи.".

"За мен нещата са много прости. Хората, които протестират, просто не искат да живеят повече така. Моделът на децентрализирано управление казва кой какво да прави е модел на феодализма. В нормалните държави хората определят администрацията и институциите, които работят независимо от политиците и това движи основната част от живота. Политиците дават по-глобална насока", смята комуникационният консултант Любомир Аламанов.

"Лъжата, че ако няма една политическа партия всичко ще се срине, е една тъжна лъжа. Хората искат една нормална държава – когато има престъпление, главният прокурор да го разследва", коментира още той.

"Хората искат някой да поеме отговорност. На нормалните хора им омръзна да живеят в ненормална страна", каза Аламанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Не знам какъв е

преди 3 години

Аламанов,не може да говори гладко(а е комуникационен консултант).В мозъчетому цари хаос относно субординация и командни вериги.Той вижда императори и императорчета,като явно визира организационните структури на държавата.Вероятно според него те трябва да отпаднат и всеки държавен служител сам давзема решения,несъгласувани с политиката на централната власт.Отдавна не бяхчувал по-мегатъпо изявление,което да промотира анархия.Човекът че е глупав няма лошо,но защо го канят да се излага по ТВ?

83

Emigrant

преди 3 години

Довечера ще има митинг шествие в София,Пловдив,Стара загора и още няколко града под наслов ИМПИЙЧМЪНТ за руския ибрик,но както виждате в свободнатапреса,по точно тук в този портал ни вопъл,ни стон?!Хайде сега да ми обяснят кой ви пречи да информирате хората?Бойко Борисов ли е причината да прикривате митинг против Фигуранта,а после да клепате правителството на Борисов,че ви налагало цензура??Прикачвате собствените си кирливи ризи на комшиите си,а после плюете по тях!!

82

онова нещо като нищо

преди 3 години

Онуй нещо, като голямо нищо, наричащо себе си президент е основният подстрекател на протестите. Успя да разедини нацията, да настрои хората един срещу друг и това разделение ще отиде далеч във времето и трудно ще се отървем от него. То ще пречи на по-нататъшното развиние на страната. Няма значение кой ще е на власт. Но нали е без-мо-зъ-чен, няма с какво да го разбере. Или пък господарите му искат това от него и му плащат добре.

fallback