Снимка: БГНЕС

Атински съд призна днес за виновни двама братя българи за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски бизнесмен Янис Макрис в южното атинско предградие Вула през 2018 г., съобщи в. "Катимерини".

Един от братята - на 32 години - беше признат за виновен за предумишлената екзекуция на Макрис и за нелегално притежание и употреба на оръжие. Другият брат - на 36 години - беше признат за виновен за съучастие в предумишлено убийство.

И двамата отрекоха да са замесени в случая.

Според кадри от охранителни камери Макрис е бил убит малко след като излязъл от дома си и се качил в паркирания пред него черен автомобил. Нападателят изтичал до превозното средство и започнал да стреля през прозореца.

Австралийски следователи разследваха дейността на 46-годишния бизнесмен, за когото има подозрения, че е свързан с трафик на наркотици на стойност 13 милиона долара и опит за убийство на престъпен бос в Сидни.

Смята се, че Макрис е притежавал фирма, предлагаща охранителни услуги в гръцкия грда Калитеа, и че е инвестирал значителни суми в нощни клубове на остров Миконос, посочва "Катимерини".

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 месец

Слава на великата нация

10

Анонимен

преди 1 месец

Абе знаем ги ние тези “българи”...
Тяхното племе не остави жив съарец не ограбен в България.

9

lambros

преди 1 месец

Случая го помня ! Тези двамата са големи будали ! Спали в хотел наели кола с техните данни ! Дрехите в ноща на убийството които са носели са закупени предния ден ! Етикетите на дрехите са намерени в стаята на хотела !Като прибавим и видеозаписа всичко се връзва ! Но и жертвата не е цвете за мирисане ! Бандит от Австралия който се връща в Гърция за да се укрие и си влага парите в законен бизнес!