Снимка: БГНЕС
fallback

"Очертава се много интензивен септември. Наблюдаваме планината, морето и в цялата страна къщите за гости, семейните хотели. Магистралите станаха тесни", заяви пред БНТ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

До средата на октомври се очаква да има туристи по морето, смята експертът.

Oще по темата
"Фактически проработи туризмът с човешко лице", заяви Драганов. По думите му устоял е семейният бизнес - къщи за гости, малки семейни хотели. Пострадали са тези, които са планирали нискобюджетен туризъм от чужбина с работници от Украйна и Молдова.

По думите на Драганов в последните години сме имали свърхтуризъм на база на това, че докарваме много нискобюджетни туристи.

Според него ваучерната система не е проработила.

"Хората са много доволни от това, че цените наистина са по-ниски, но те продължават да правят сравнение с Гърция като конкурентоспособна дестинация. Конкурентността на Гърция е, че там не се плаща за чадъри", посочи Драганов и изрази мнение, че у нас това не може да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Просто си спомнете..

преди 3 години

В едно не особено далечно минало в Гърция се влизаше с визи... А гръцките гранични служители разберяха ли че си българин почваха с псувните, наглото и надменно отношение и т.н. Добре че сме в ЕС.

41

Рагин скочи ли вече?

преди 3 години

"Ако кажете, качвам се на третия етаж и падам жертва. В петък и това ми мина през акъла. Аз съм си изживял живота, няма смисъл да стоя тук и да ме плюят на 70 години", категоричен бе Рагин - шефът на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в оставка Благой Рагин

40

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Селски тарикати бaйгaньoвци, наистина се врете в стаи на първа линия, щото искате да гледате морето, но те са тесни кутийки, дето не можеш да се завъртиш и за кученце нЕма место даже.Обаче уж гледате моренцето, а пък после се оплаквате.Що бе ?!Сядате на маса първа линия, после се оплаквате от това-онова...Никой не ви кара НАСИЛА !

fallback