Снимка: БГНЕС

Граждани излязоха пред столичната Пътна полиция, за да поискат да бъде отнета шофьорската книжка на баскетболния треньор и ръководител на футболния "Левски" Константин Папазов. Причина за искането стана поредното му пътно нарушение, видеодокументирано от друг водач на пътя, предаде БГНЕС.

Организаторът на демонстрацията Ясен Дудин каза, че е решил да организира събитието, след като за пореден път Папазов е направил неразрешен ляв завой и е преминал на червено, както и преди два месеца. Младият мъж изрази и съмнение по отношение на твърдението, че ръководителят на „Левски“ не е бил зад волана, тъй като нарушението е характерно за него и му се струва странно и друг да подхожда по същия начин на пътя като Папазов. Дудин не смята за редно и да се предприемат действия само по видео, предоставено от друг водач.

Още по темата

"За мен беше много странно да науча, че позицията на "Пътната полиция" се базира само и единствено на това и няма никаква друга оценка, не е бил проследен този автомобил. Съответно е подписана декларация от Папазов и друго лице, което в никоя медия не е посочено. Случаят е приключен с глоба от 100 лева и отнемане на 8 контролни точки. Наказанието за такъв вид нарушение, такова завиване на червено е подигравателно", заяви той.

Според Дудин искането им за отнемане на книжката на Папазов е оправдано, защото той е публична личност и с действията си дава лош пример на обществото.

Организаторът призна, че очакванията са му били да се съберат поне 100 души от заявилите над 4000 присъствие, в създаденото от него събитие в социалната мрежа. "Очаквах да се съберем 300-400 души и да питаме как точно е проверена ситуацията и как е установено, че Папазов не е шофирал автомобила и дали всичко не е базирано само на една декларация и на това видео, което сме гледали по медиите", обясни той и добави, че единственото нещо, с което са щели да изразят недоволството си е като стоят в двора на "Пътна полиция".

На 4 септември джипът на Папазов бе заснет как прережда колона за ляв светофар на Румънското посолство, след което взима завоя на червен светофар. Нарушението се случва в близост до зала “Универсиада”, където Папазов тренира баскетболния "Левски" и на метри от Първо Районно полицейско управление.

Само преди два месеца Папазов влезе в новините, след като премина на червен светофар с висока скорост на бул. "Черни Връх", след което заплати своята глоба и обеща, че ще бъде по-внимателен по отношение на спазването на правилата за движение.

Коментари Напиши коментар

80

Saki

преди 5 месеца

Пеевски ще му плати глобата и ще му купи нов джип. После ще го мине с 200 ...кила..... отзад.

79

Крум

преди 5 месеца

Недейте му взема книжката,че пак ще започне да плаче....какво ще го правим тогава!!!!!!

78

Томба

преди 5 месеца

Този лигав *** за Властелинът на пътищата ли се мисли?