Снимка: БГНЕС
fallback

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дома за стари хора „Възраждане“ в Русе остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

Излекуваните обитатели от дома са 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 42-ма на 4-тия етаж на социалното заведение. Други осем обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

Пет обитатели от дома, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово, а други пет продължават да са на болнично лечение, съобщава "Труд".

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

соня

преди 3 години

Да са живи и здрави оздравелите!

6

славянин

преди 3 години

Белите мафиоти наричат оздравелите ''излекувани'', за да си придават власт и значимост, само че излекувани няма, има оздравели!

5

НЙД

преди 3 години

И как ги излекуваха като в цяла свят никой няма представа как се леква заразен от COVID-19. Не е ли по-коректно да пишете "пребориха заразата" или нещо подобно вместо тази лъжа - "бяха излекувани"

fallback