Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

За втори път без успех опозицията в БСП се опита да свика Национален съвет. Четири гласа не стигнаха, за да се проведе легитимен Национален съвет без участието на лидера Корнелия Нинова.

Въпреки това на "Позитано 20" част от червените депутати обсъдиха важни политически въпроси.

"Направи се опит да се състои такова заседание. То беше, за да се потвърди вече изказаната позиция с предложените от ГЕРБ промени в Конституцията", коментира депутатът Калоян Паргов.

"Ние отхвърляме опитите на ГЕРБ да предложи свикване на Велико народно събрание и приемане на уж нова Конституция", каза още Янаки Стоилов, предаде Bulgaria ON AIR.

Опозицията отправи и критики към процедурата за избор на нов ръководител на партията.

От столетницата обявиха, че подготвят и план за действие как да процедират на 2 септември, когато е първото заседание на парламента след летния отпуск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 3 години

Не бях чел толкова много глупости,родени от неграмотни,прости,но тежко платени герберо-милиционерски ***.Отивате си кучета на Борисов и Гешев.Ще се разцепите по шевовете,но това е положението.Търсете си друг кокал.Само се озъртайте,за да не получите изпращане с бухалка, която Борисов е използвал в първите години на прехода.*** сте вие герберите,*** и крадци.Бай Ставри ви чака с отворени обятия,ду.е да ви е яко!

45

Алтернатива има

преди 3 години

В ръководството на БСП мнозинството са млади хора. Корнелия Нинова пенсионира "вечните" депутати и въведе мандатност. Така стана обект на много атаки от "вечните" и от групата на Георги Гергов - стар приятел на Бойко, който получи от него 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която си стои и досега.Така че алтернатива има. За да се отстрани ГЕРБ може да се наложи да се състави едно експертно правителство, а след това да управляват тези, които имат по-голяма подкрепа.

44

Диана

преди 3 години

Добре, че имат план! То без план не може!...И какво значи "уж нова Конституция"?...Може би те разбират под нова Конституция нещо по-различно от новата Конституция, която се предлага щом слагат едно "уж", но кой им пречи да предложат своите виждания за промени на Конституцията? Никой! Просто явно искат ТЕ да предложат и направят промените в Конституцията - само те могат и никой друг не може да прави нова Конституция, значи... Защо ли се излагат така тези хора? Хем ***, хем голями...

fallback