Снимка: БГНЕС
fallback

В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма. Това ни притеснява, коментира пред Нова телевизия държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него проблемът напоследък се неглижира в обществото. И призна, че за ЕС може и да сме с най-висока смъртност.

"Последните дни имаше доста висок брой на починалите", коментира доц. Кунчев.

Oще по темата
Що се отнася до деня рекордьор, в който бяха отчетени 18 починали, той поясни, че там са били събрани случаите от 2-3 дни. "Очевидно в някои по-малки болници техническите кадри не работят събота и неделя и остават в понеделник да отчитат цялата бройка. Това е нарушение", поясни държавният здравен инспектор.

Данните за високата смъртност се анализират. Една от възможните причини, за да се случва това, е, че заразата засегна много възрастни хора, в старчески домове.

Въпреки това има тенденция за намаляване на случаите на заразени и доц. Кунчев изрази надежда тя да продължи.

Относно началото на учебната година, той коментира, че там ще се случва това, което се случва в обществото. "Ако са високи данните в обществото, ще го има и в училище. Никой не трябва да си прави илюзията, че училищата могат да бъдат остров на благоденствието. Съсредоточаване върху училищата натоварва обществото с нереалистични очаквания. Случаи там ще има", смята доц. Кунчев.

Той коментира и въпроса с бъдещите ваксини.

"Ясно е, че ще е безплатна за всички, които желаят. Мен повече ме притеснява кога ще дойде и колко ще е ефективна", заяви държавният здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Ямболски цървул

преди 3 години

Процент Локумчев!

29

Анонимен

преди 3 години

До Ивайло ИвановДа така е! Нали обаче вече са пуснали печатницата за пари - евра, долари....! Само изчакай няколко месеца и ще видиш каква криза са заформили! Сега са леките трусове! Това диво строителство дето се строи сега ще се продава по две за лев като преди 10 години! По морето руснаците отдавна продават и няма кой да купува?! И само строителството ли?

28

Анонимен

преди 3 години

"В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма."Само на Кантарджиев кантара може така да тегли!?Всичките му числа,цифри (той упорито бърка число и цифра) са в противоречие с worldometer!При този достъп до официална информация да ги ръси такива бисери! И се жалва, че не му вярват и че: "проблемът напоследък се неглижира в обществото"!Думата неглиже е англо-френска и значи - "ОБЛЕЧЕН КАТО ЗА У ДОМА, НЕ ЗА ПРЕД ХОРАТА", т.е. проблема става дребен и незаслужаващ внимание.

fallback