Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Анкетата на НСИ за последиците от COVID-19 за хотелите показва, че над половината от мениджърите им са склонни да свалят цените, за да оцелеят в кризата.

50,2% от тях свалят цената на нощувката, а 64,3% - цената на пакета услуги. Данните са взети от анкета сред мениджърите на 784 хотела, пише „24 часа“.

Независимо от това икономическото положение на местата за настаняване е много тежко и едва 29,8% от мениджърите на хотели, т.е. приблизително само всеки трети смята, че ще може с приходите да покрие 100% от разходите си.

Приблизително половината - 44,9%, пресмятат, че със собствени сили ще могат да покрият най-много около 50% от разходите, които правят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

на хотелиерите

преди 3 години

ако не е печалбата им 50 % не отварят ,ко ревът постоянно не е ясно . е, тая година ще карат същата кола ,щото догодина ги чака по голяма хурка , за измислените хотелиери е така , то не е само да имаш хотел ,требе си акъл да умееш да го стопанисваш

31

Аз

преди 3 години

Моля ви, не пишете глупости. Точно обратното е. Обиколили ли сте поне 3,4 български хотела тази година, да се уверите какво пишете. Или само поръчки, поръчки........

30

Анонимен

преди 3 години

Индустрия със смяна на чаршафи няма!И понеже няма индустрия в България, няма да има скоро и индустрията за смяната на чаршафите!Принципно ми е безразлично, даже и да пускат и безплатно! За последен път съм бил преди 9-10 на черноморието и спомените ми още не са избледнели! Всеки път си ги освежавам, като отида в чужбина и всеки път се убеждавам колко съм прав!Жалко за работещите, но собствениците не съжалявам! Желая на мутрите фалит и чао!

fallback