Българи в Европа, Съединените щати, Канада и Австралия за пореден ден организират протести, за да изразят подкрепата си към протестиращите у нас. Те имат същите искания - оставка на кабинета и на главния прокурор. А от движението "Не сте сами" отправиха и видео послание, съобщава Bulgaria ON AIR

Само преди часове във Виена се проведе четвъртият протест на българите там. Този път демонстрантите символично завързаха очите си, показвайки недоволството си от мълчанието на европейските институции. Всички там се подписаха в писмо, което ще бъде връчено официално в представителството на Европейската комисия във Виена. А сънародниците ни по света измислиха и нова форма на протест - виртуална.  
 
Инициативата е на българите в Австралия. Канадският политик Дейвид Килгур се присъедини към първия протест на българите в канадската столица Отава. Пред сънародниците ни той изрази учудване, че бивш бодигард е министър-председател на България. Политикът, който е известен правозащитник, е бил у нас в началото на промените през 90-те години. 
 
Традиционно протести на българи в чужбина имаше и през съботния ден. Сънародниците ни в германския град Кьолн излязоха за седми път вчера. В Манхайм се събраха на петия си протест и се заканиха да го правят всеки уикенд докато не бъде подадена оставка. А следващата седмица българи в Брюксел ще протестират пред Европейската комисия срещу "престъпното управление на България".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase