Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Лицето, нападнало журналисти и протестиращи по време на провелата се Национална конференция на политическа партия ГЕРБ, не е част от охраната на София Тех Парк, осигурена за събитието, съобщиха от ръководството на Тех Парка.
Oще по темата
"Разпространените видеоматериали бяха щателно разгледани от ръководството на София Тех Парк и декларираме, че това лице не е наемано и не е било част от охранителния екип", се чете в позиция на институцията.

"С цел отличаване на охраната на събитието от останалите органи на реда и от участниците в мероприятието нейните представители през цялото време бяха идентифицирани със светлоотразителни жилетки с надпис "Security". София Тeх Парк осигури събитието с необходимия брой охранители, чиито ангажименти бяха да се грижат за сигурността на мероприятието, за периметъра на събитието, както и за логистика по придвижването на участниците", твърдят от ръководството.

Според тях е видно от излъчените кадри, че лицето, участващо в инцидента с журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова, не носи въпросната светлоотразителна жилетка и не се легитимира като представител на охраната на София Тех Парк.

Екипът на София Тех Парк строго осъжда всяка проява на насилие или вербална агресия срещу представителите на медиите, които изпълняват своите служебни задължения, както и спрямо всички, които мирно и демократично изразяват своята гражданска позиция, завършва позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

192

Анонимен

преди 3 години

ако търсите подписан трудов договор няма да намерите.

191

Анонимен

преди 3 години

Има наета официална охрана, фирма наета от ГЕРБ.Тех парка си има тяхна наета охрана. Всички трябва да охраняяват събитието.Паралелно, се разхождат якички субекти и бият хората, пред очите на официцално наетите охранителни фирми. Служителите на фирмите стоят и гледат боя, не правят нищо.ПиАр-та на тиквата, стои с шефа на офраната и дава разпореждания по радиостанция.Абе, гербаджииии, вие нас на какви ни правите, бе????Ще си заминете пребити с лопати, кирки и камъни накрая.

190

До 204

преди 3 години

До АнонименАми, ГЕРБ са същите комунисти като БСП, бе.И не ми се оправдавай, че гласуваш по принуда.Има други демократични партии, за които може да се гласува. А не за мутрите-комунисти от ГЕРБ.Та...такива оправдания не минават, мой човек.

fallback