Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

От Българския лекарски съюз (БЛС) призоваха протестиращитеда спазват ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус.

Спазването на противоепидемичните мерки - дистанция, дезинфекция и дисциплина е изключително важно, за да се овладее негативната тенденция за нарастващия брой на новодиагностицирани с COVID-19, припомнят в позиция от браншовата организация.

Oще по темата

 
За съжаление, след масовото недоволство от последните дни, станахме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Факт, които неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените и до натоварване на здравната система, смятат от Лекарския съюз.

Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система, отбелязват още от БЛС.

Нека поемем своята лична отговорност, нека съхраним здравето си, нашето и това на близките ни, призовават лекарите.

"Вече няколко месеца сме изправени, като общество и здравна система, пред глобално предизвикателство - пандемията от COVID 19. Прави се всичко възможно, за да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия", се казва още в позицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

до 13

преди 3 години

Не са задължителни маските на открито, но дистанцията следва да се спазва.Не е задължително да се бутат.Маските на открито наистина са по желание в момента.Интересно е как Радев веднага се тестува ( втори тест за 15 дни)??, а хората, които го бяха наобиколили, да го успокояват ,щото го е страх от Гешев кога ще ги тества ?

32

до 18

преди 3 години

Ако се разболееш, в коя болница искаш да се лекуваш?

31

Анонимен

преди 3 години

Как е бай Янаки Стоилов?Той още ли е в елитната болница, щото протестърите до там няма да се доредят.То и без туй нЕма вирОс, де.Ама понеже политиците си правят тестове редовно и си се лекуват, пък водят ,,стадото, на паша за вируси, просто питам и аз ..за един приятел питам.

fallback