fallback

"Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество", се чете в позиция на американското посолство у нас.

От там допълват, че мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати.

"Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона", се чете още в позицията на американското посолство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

537

Анонимен

преди 3 години

От руското посолство казват Боко да си довърши Турски Поток, че ***.....му. И сърбите, и унгарците, и австрийците това казват

536

Русофил+

преди 3 години

Мен пък ме интересува какво казват от руското посолство по въпроса

535

Гост+

преди 3 години

"Правото на мирно събиране е основна демократична ценност, отбелязват от посолството" - да, да, гледали сме кадри от мирни протести в високо-демократичните западни общества - палки, газ, водни струи и "со малко кютек"........."May 31, 2020 - Нова вълна от протести, прераснали в сблъсъци между демонстранти и полицията, имаше тази нощ в редица американски градове"

fallback