Снимка: БГНЕС
fallback

Ресторантьорите отново се оказаха пред колапс, след новите рестриктивни мерки, въведени от здравния министър Кирил Ананиев, за да се овладее скока на заразените с коронавирус у нас.

"Ще имаме доста голям спад, искат 50% заетост, тоест през маса трябва да сложим рерзервета. Това ще се отрази зле на работата ни", прогнозира пред БНТ Димо Димов, който е собственик на заведение в Морската градина на Бургас.

Oще по темата

По думите му спазването на мерките ще зависи изцяло от самосъзнанието на хората.

"Сега ще трябва да предупреждаваме клиентите, че повече от 30 души на открито не може да се събират. Ще ни паднат оборотите. Не знам как ще разпределим хората в ресторанта, че да спазим абсолютно всичките мерки", посочи той.

Димов се надява новите мерки да дадат резултат, защото в противен случай е изправен пред дилемата да остави на улицата 30 души.

"Това са 30 семейства, които разчитат на тези доходи", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

Какви ресторанти, 380лв майчинство ми свършиха за седмица, за ресторант няма.

33

Анонимен

преди 3 години

Оф, нека който иска а ресторант да ходи, който страх има вкъщи.. Как ще се пазим вечно, все ще го хванем, ако оттук нататък живеем с него.

32

Анонимен

преди 3 години

До 33А ти защо смяташ ,че 98%от положителните някой ги лекува с нещо? Стоят си по домове и си пият витамини, чай и парацетамол, ако случайно имат температура.Аз съм навита да не плащам за "здраве". За толкова години са му удържали пари, които така и не съм ползвала. Вместо ходене по мъките, отиваш, плащаш си и ти вършат работата.

fallback