fallback

Спонтанен протест под прозорците на властта разбуни духовете у нас. Формалният повод бе случилото се на плаж "Росенец", където охранители на НСО не допуснаха бившия правосъден министър Христо Иванов и още двама души да слязат от лодка, както и акцията на прокуратурата в президентството.

При протестиращите вчера слезе и президентът Румен Радев, който нападна словесно властта и прокуратурата.

Oще по темата

"Първият голям въпрос е дали ще се създаде протестна общност. Видяхме, че това е протест на хора, които са доста различни, това е плюс за протеста. Причината за толкова масовия протест в София е много аналогична на това, което се случи 2013 г.", коментира политологът проф. Румяна Коларова в "България сутрин".

По думите ѝ още вчера правителството се е опитало да се дистанцира от НСО, от застрояването на крайбрежието и от акцията на прокуратурата в президентството.

"Най-губещата ситуация за управляващите е единен фронт срещу правителството. Този протест е първа стъпка към това. Едва ли от това ще спечелят малките партии, не съм сигурна доколко ще спечели президентът. Това е амбиция да задържи и повиши рейтинга си. Това е защитна реакция, защото когато арестуват твой ключов секретар и съветник по сигурността, първата стъпка е да се защитиш", обясни проф. Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Предимството за президента беше, че се събраха група от хора, които казаха "ние искаме да го защитим", подчерта тя.

Според нея правителството няма да тръгне в посока на подаване на оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 3 години

До баба мара - Зашо говорите глупости ????? Толкова сте заслепени от лакомия и несправедливост ,че не знаете какво правите. Никой до сега не е управлявал България по-добре.....

53

Анонимен

преди 3 години

Bsp- По добре да управлява Борисов отколкото руските газомийници начело с Радев и дъртата к_ а Корнелия Нинова в съзвучие с най- големия престъпник в държавата Васил К. Божков. Пази боже, мила България!!!

52

Само отбелязвам

преди 3 години

Тая бабка коя е? Като гледам със склероза ми се струва и е и кьорова. Да си седи у дому да не я хване вируса, що решила и тя акъл да дава.

fallback