Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова излязоха пред протестиращите в София
. Радев изказа своето възмущение към управлението в България.
Още по темата

„От всички нас зависи да изхвърлим нередностите от изпълнителната власт и прокуратурата. Прокуратурата се използва за щит и репресии. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива от площада. Гневът от лъжите и грабежа, произвола и рекета, за прокудените 2 милиона българи зад граница. Това притеснява всеки един от нас.Това е битка за всеки един от нас, за децата, природата и бъдещето ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. Тази битка ще бъдем заедно, всички, които милеят за България.

Искам да ви припомня думите „Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж“.  Не на страха, ще си върнем България“, заяви президентът.

Сред протестиращите са парламентарната група на БСП, Мая Манолова и жители на столицата. Възрастна жена зовеше за пускането на армията, за да вътвори ред в държавата.

Припомняме, че днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата прилага еднакви стандарти в работата си.

„Не прилагаме стандарта в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, президент, за Доган, за Пеевски“, допълни той.

"Какво е по-различното на президентството от другите държавни институции. Единствената разлика е, че единственият недосегаем в България е президентът, защото има пълен имунитет. По отношение на секретаря и съветника - те нямат имунитет, имаме разрешение и е нормално да бъдат разследвани, когато колегите са преценили, че има доказателство за извършени престъпления", подчерта Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар