Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След положителен тест за коронавирус, Милен Керемедчиев твърди, че не са му наложили задължителна карантина. Бившият министър на вътрешните работи обясни пред Bulgaria ON AIR, че е подал сигнал към институциите и сподели за опитите му да си направи PCR тест.

Всичко започнало с появата на температура от 37.2. Той отишъл на преглед, защото било през почивните дни, в които личната му лекарка не е на работа.

"Отидох в "Пирогов", където казаха, че не могат да ми направят PCR тест, защото го правят само на приети пациенти. Насочиха ме към ВМА, там на регистратурата ме отпратиха към "Инфекциозно отделение" за преглед и да ми направят PCR тест. В "Инфекциозно отделение" ми казаха, че без направление от "Спешно отделение" не могат да ме приемат. Отидох в "Спешно отделение", там една много любезна дама ми каза, че има нареждане пациентите със съмнения за коронавируса да отиват в "Инфекциозно отделение". Там отново една много мила дама ми каза, че няма начин да ме приеме без направление", обясни сложната и тромава система Керемедчиев, която се е превърнала в лутане между институциите.

Отново се връща в  "Спешно отделение", където най-накрая получава направление и от там за трети път отива в .  "Инфекциозно отделение".

Там вече го преглеждат и му правят тест и разбира от медиците, че ако има отрицателен тест, няма да получи обаждане.

За всеки случай Керемедчиев си прави тест и в  частна лаборатория, защото наистина чувствал симптоматика и той се оказал положителен.

В същото време не получава обаждане от ВМА и решава сам да ги потърси. След петия му опит за свързване, му съобщават, че е положителен и го вписват в списък с позитивни пациенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

До 23

преди 3 години

Ако не се налага болнично лечение не е спешно, а неотложно.Не обикаля, а първо се свързва с личния лекар или заместниците му.После действа.

20

Скептик

преди 3 години

Пичове, за кво говорим. Развити симптоми на Ковид19 не са ли спешност? Човека отишъл на крака или с автомобил. Тези, при които отива не трябва ли да имат защитни средства. Каква е разликата? Дали си в линейка или те кара близък или си сам в автомобил? Всеки може да си прецени. Нали целта е да не се допуска да обикаляш болниците с обществен транспорт.

19

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 7-ми ***, ти си много смешен като коментираш без да знеш какво е Пирогов и защо го има.Много оли го френ е оплюло М.К., монго нещо, май вярно има 80% бавни българи. Правилно е действал и сега показва бездействието на инситуциите, които се "борят" с китайския вирус само по ТВ -то.

fallback