Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и Щаба да продължат усилията за укрепване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19. Целта е те да разполагат с всичко необходимо - лични предпазни средства, лекарства, дезинфектанти, както и с необходимия кадрови ресурс.

Oще по темата

Министър-председателят проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. На разговора присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщиха от правителствената пресслужба.

Беше обсъдено още и провеждащото се у нас клинично проучване на медикамент за средно тежки и леки случаи на коронавирус като се очакват резултатите и становището на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Министър Ананиев и НОЩ докладваха на премиера Борисов, че са дадени указания на областните оперативни щабове и Регионалните здравни инспекции за засилване на текущия контрол по изпълнение на разпоредените мерки за справяне с новия вирус.

"Продължавайте да следите за прилагането на доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта", подчерта Борисов.

В хода на срещата бе обърнато специално внимание на разпространението на коронавирус на Балканите и на регистрирания значителен ръст на новооткритите случаи в редица близки до нас страни като Република Северна Македония, Сърбия, Косово, Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТоХкреметн рядък, Льотчикът поне е перфектен пилот - ас! Ако те повози, ще одрискаш цялата кабина. изпълнява задачите си по конституция! Знае езици, завършил е две академии! Макар, че аз бих се радвал да суспендира Конституцията и започне да управлява! А бандитите да събере в един стадион...

25

Какво сте открили,

преди 3 години

това е цяр от 80 година и е за *** по животните. Нали Боко ни третира за животни и като такива ни лекува! Не се връзвайте на глупостите им, мажат и лъжат като игани! Сега си правят опити върху хора, както д-р Менгеле, Боко е същият!

24

ПроСоТо

преди 3 години

Очакваме включване от Льотчика тази вечер.Ще ни бъде обяснено, че се крадат пари с разработката на това лекарство, и че само учените от Рассия имат капацитета и знанията да го разработят!

fallback