Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Оставката на директора на столичния Спешен център д-р Георги Гелев поискаха от Пациентски организации "Заедно с теб". Поводът е смъртта на д-р Юлиян Стамов, заразил се с коронавируса от пациент, когото е реанимирал.

"Заради неосигуряването на специални защитни лични средства за медицинските екипи и отказването на линейка да бъде превозен до лечебно заведение", обясни причината пред БНР Пенка Георгиева от "Заедно с теб“.

Oще по темата
На брифинг по рано днес здравният министър Кирил Ананиев каза, че спешните центрове в страната разполагат с необходимите количества предпазни облекла и маски, а лекарите знаят кога задължително трябва да ги използват.

Министърът съобщи, че е разпоредил проверка по случая.

Говорителят на Спешния център Катя Сунгарска каза, че на този етап няма да коментират повече по темата и ще изчакат резултатите от проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Радев

преди 3 години

Д-р Георги Гелев отдавна е за дисциплинарно уволнение, заедно с Кирил Ананиев министър на здравеопазването, защото си затваря очите за истината... Такива не са ни нужни! Вън от България ! Крадци! Лъжци! Играте си с живота на хората ...това е за проверка от специализираната прокуратура и Гешев, въпреки че са същите...

12

Анонимен

преди 3 години

Освен това не разбирам, защо лекарят е оставен на самолечение вкъщи след като е бил симптоматичен. Най-малкото лекарите, които са на първа линия заслужават запазени легла в болниците и да са на хлорохин + антикоагуланти от самото начало. (това поне беше лечението в Испания). Защо тези хора, които рискуват живота си за нас са оставени да се лекуват вкъщи с чайче? Още повече че на почти 50 вече лекарят влиза в рисковата група. Много тъпо. Мир на душата му.

11

Анонимен

преди 3 години

Едно нещо не разбирам - защо лекарите не си носят маските постоянно? И защо няма маски и за пациентите. Ако като отидат не са му сини устните, връчват му маската и всички ще са много по в безопасност. Давали им по 6 маски на смяна? И те знаели кога да ги слагат? Защо не постоянно. В епидемия сме, има страхотен ръст на заразените, а лекарите се мотат без маски. Че те са идеалните преносители на вируса - докато разберат, че са болни и са заразили едно 50 души, все хронично болни. Безумие е това.

fallback