Снимка: БГНЕС
fallback

Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби за над милион и половина лева са връчени чрез новата Автоматизирана информационна система „Граничен контрол“, разположена по граничните пунктове, предаде БГНЕС.

Oще по темата

Само за периода от 1 до 23 юни на водачи, преминаващи през граничните контролно-пропускателни пунктове са връчени 11 347 електронни фиша на стойност 1 530 154 лева. С предприетите действия МВР има за цел да повиши събираемостта на наложените глоби от водачите на МПС, които имат желание да напуснат страната.

При връчването на наказателните постановления глобата с тях не става автоматично изискуема, а се взимат предвид процесуалните срокове по влизане в сила, и сроковете за доброволно заплащане.

След изтичане на законовите срокове, обаче, глобата става изискуема, за което държавата е предвидила налагането на принудителни мерки като временно отнемане на шофьорската книжка и временно спиране от движение на автомобила до заплащане на съответната глоба, сочи справката на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Е и

преди 3 години

В много държави глобите са основно перо за бюджета , а и хората се учат на дисциплина. Погледнете Кралството Швейцария, Белгия ..Нали не си мислите че се раждат дисциплинирани. Основно голямата финансовата тояга ги учи там и да са дисциплинирани шафьори ,също.

51

У

преди 3 години

С две думи успешно са провели акция "Връчена глоба". Да се надяваме, че това е било за наше добро и да благодарим за усилията на медиите да ни информират за числата. Чакаме следващата акция, защото тези скрити камери се оказват много доходен бизнес, особено ако са зад някой знак 40км/ч на равно поле с 2км видимост . Нека някой да мине по пътя Аврен-Синдел, там има такъв вероятно защото под пътя минава тръба. Това е мое обяснение защо е там!

50

Анонимен

преди 3 години

Кефи ме как карате като джигити, и после мрънкате "*** що ми исакт пари тея?!"

fallback