52

Е и

преди 3 години

В много държави глобите са основно перо за бюджета , а и хората се учат на дисциплина. Погледнете Кралството Швейцария, Белгия ..Нали не си мислите че се раждат дисциплинирани. Основно голямата финансовата тояга ги учи там и да са дисциплинирани шафьори ,също.

51

У

преди 3 години

С две думи успешно са провели акция "Връчена глоба". Да се надяваме, че това е било за наше добро и да благодарим за усилията на медиите да ни информират за числата. Чакаме следващата акция, защото тези скрити камери се оказват много доходен бизнес, особено ако са зад някой знак 40км/ч на равно поле с 2км видимост . Нека някой да мине по пътя Аврен-Синдел, там има такъв вероятно защото под пътя минава тръба. Това е мое обяснение защо е там!

50

Анонимен

преди 3 години

Кефи ме как карате като джигити, и после мрънкате "*** що ми исакт пари тея?!"

49

НеРазбрал

преди 3 години

Ясно, закъсаха с пари, и започва клането. Интересно, кога пак ще кажат, че някои от глобите са незаконни( имам в предвид получените глоби, при криенето на полицаите в храстите и не слагат табела, че се извършва засичане на скоростта)? Важното е да се дере народът!

48

Анонимен

преди 3 години

ето затова оа к аха нашето черномория да си съберат някой лев

47

Gorskio

преди 3 години

45 значи какво сега - понеже няма условия и нещата са неадекватни - ами нека си караме както си искаме, щото хунтата горе не ни била направила условия. Може ли такива инфантилни разсъждения да оправдават ненормалното поведение на нашенеца? Слава богу последните години наблюдавам, че масата водачи карат сравнително дисциплинирано. Има разбира се и джигити с половин мозък и по 200 глоби висящи. Е - сега ще намалеят. Дано и на тях им се набие някоя гънка в гладките мозъци!

46

Някой си

преди 3 години

Какъв е проблема, че на границата връчвали на някой глобата и му давали 14 дена срок да я плати с намаление а после в цял размер? При това са му осигурили терминал да си я плати на момента ако иска(ако не да се оправя когато и където намери за добре).Проблемът на повечето е не, че ги бавят ами, че след като е връчена тя трябва да се плати или се носи наказателна отговорност.... А до сега имаш си глоба - правиш се на тарикат докато изтече срока и така до следващата

45

358

преди 3 години

Абе на летището дали и там проверяват за глоби??? За един приятел питам...

44

Анонимен

преди 3 години

Извинете за моята неграмотност, но това число нищо не ми говори, светнете ме като процент колко е това от несъбраните глоби.

43

!

преди 3 години

Плащай

42

Анонимен

преди 3 години

Като се прибирате от Гърция нали пак си плащате глобите на момента. Даже не е на момента, трябва да отидете до най-близката поща. Даже много се радвам, че става по-бързо събирането на глобите.

41

Gorskio

преди 3 години

Всичките, които се ползваха от дупките в закони и наредби за да нарушават безнаказано правилата за движение по пътищата установиха, че вече да си г.ъзар не е достатъчно да си п.рост, а е нужно и да си богат. карайте нормално и никой няма да ви глобява! Глобите не са измислени за да може да си ги плащате, а за да не правите нарушения!

40

крадът с милиарди

преди 3 години

за народа соц.пенсия 140 лв и всякакви глоби

39

Анонимен

преди 3 години

Защо на границата системата за глоби е само за българите? Бяха казали, че чужденците не ги проверявали, а точно те са най-наглите шофьори, които е доказано, че остават незасегнати.

38

Анонимен

преди 3 години

Глобите би трябвало да дисциплинират. Ето, аз съм глобен. Виждам че имам глоба или НП, и да съм отишъл на едно или друго място, за да ми го връчат. Ами защо не ме намерят, все пак ми знаят адреса вкъщи и адреса на работата!! Аз не знам от колко време е това нарушение, къде и тн, съответно се губи целта на глобата. Могат да го връчат и след 5 години и оттогава имаш задължение да го платиш в срок, то те нямат задължение да те известят за глобата своевременно. Защо така?

37

Анонимен

преди 3 години

а така! цакай, стрижи предателите!Конфискувайте им ракията, саламите и доматите от багажниците, източете им българския евтин бензин, да изкарат на "евтино" в Гърция, да ги видим! Нали тук псуват бъгарското и искат на евтино гръцко...

36

Николай II

преди 3 години

До всички, които казват, че НАП и КАТ не си вършат работата. Питам: чели ли сте "Андрешко" от Елин Пелин?...Не сте... Така си и знаех....

35

Анонимен

преди 3 години

Така работи герберският "акъл" : Ако е малко нередно значи може.

34

ТИР

преди 3 години

АМ "Тракия", участък от около 50 км. с нагънат асфалт.Ограничение "90" Вместо да осъдят и да принудят строителя в най-кратък срок да си оправи бакиите, нацвъкали десетина камери за скорост. Значи, не стига, че ще караш по раздрънкат път, уж автомагистрала, а и ще плащаш глоби ако случайно си вдигнал 100 ?!? Това не е нормално !!! Това е брутален държавен рекет !!!

33

Хмм

преди 3 години

В 21 век сме нормално е да се плаща с дебитна карта, даже към задължително ходи. Що не отидеш до Гърция с каруца нали все колела има? Освен това, това се прави с цел да не се пипат пари защото са заразоносители и да не се дава кеш на митничаря за да минеш. Ама акъл се иска