fallback

Кризата около пандемията с коронавируса засегна в голяма степен шивачите, както и търговците на официални тоалети.

Баловете бяха отложени, а все още няма яснота дали ще се състоят. Тежка е ситуацията и със сватбите, като мнозина са отменени. Това от своя страна остави цял бранш без работа.

Милена е шивач. Всяка година шие по 7- 8 тоалета за абитуриенти. Тази година обаче няма нито една поръчка.

Заради неяснотите около абитуриентския бал, Крисия остава за последния момент избора на тоалет.  60% спад в приходите пък отчитат търговците на официални тоалети, които основно се разчитат на тези празници, съобщава Bulgaria ON AIR.

От шивашкият бранш обясняват, че не могат да се възползват от финансовите стимули на държавата и така се превръщат в един от най-ощетените сектори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Матей

преди 3 години

Ония ден гледам един публикувал какъв годежен пръстен бил купил на жена си, пък се наложило да го оразмеряват. Страшен проблем.Марката бе NEIL LANE, никога не я бях чувал. Като отворих сайта им и видях цените, разбрах защо не съм ги чувал. 50 хиляди долара за някакъв въшлив пръстен.Моята годишна заплата е 38 хиляди лв.Начи за да покажа, колко много струват чувствата ми, тр да изтегля заем, за да купя този прехвален пръстен. Ако обаче не го постна в инстаграм после, се едно не съм се сгодил

13

Митко

преди 3 години

То пък никаква иновация.Да шият маски,слипове,потници,смяна на ципове,подкъсяване-много варианти.Само мрънкаме.Сам си в ателието-бачкаш си никой нищо не може да ти каже,но желанието го няма.И тези дето даряват парите за тоалети за каузаи ходят по тениски-да вземем да ги осъдим,защото не са ви дали парите на вас ли?

12

до МладоЖенците

преди 3 години

как е кекса по време на Чума, като в романа Любов по Време на Холера ли е?!

fallback