Снимка: БГНЕС

"Съгласих се да приема поканата за предаването ви, защото искам да обясня, че ситуацията не е толкова страшна, колкото изглежда. Чувствам се добре и имах леко висока температура. През зимата изкарах грип, който почувствах доста по-тежко от този вирус", заяви пред Нова телевизия легендата на българската борба Симеон Щерев.

Според него, най-важно е в такъв момент да се реагира навреме, да няма паника и да се потърси лекарска помощ, особено в момент, когато човек усети затруднено дишане.

Още по темата
По думите му, синът му Николай е потърсил лекарска помощ, едва когато вече не можел да диша. "Тренираше до последно и смяташе, че това е една обикновена настинка", каза Щерев за своя син, който е в тежко състояние във ВМА.

Легендата е на мнение, че синът му е направил грешка, че е продължил да тренира активно, когато е почувствал първите симптоми на заболяването.

Бившият треньор на Станка Златева и настоящ на Русия смята, че синът му Николай се намира в ръцете на големи професионалисти. Той изказа искрени благодарности към всички лекари, намиращи се на първа линия в борбата със заразата. "Поклон пред всички лекари". каза Щерев.

По думите на треньора, съпругата му също е имала много леки симптоми и се чувства добре.

"Не усещам нищо притеснително. Чувствам се абсолютно здрав. Бил съм на много места и не знам как може да съм се заразил", завърши Щерев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase