Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентът Румен Радев смята, че прокуратурата все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера.

Oще по темата
Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва следствената тайна, произволно решава кое е "висок обществен интерес" и кое - не, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, заяви пред журналисти той.

Държавният глава коментира за първи път разпространената от специализираната прокуратура комуникация между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Президентът каза, че екипът му е стабилен. Радев смята, че с думите си, че "скандалите в кабинета застрашават държавното обвинение", главният прокурор Иван Гешев признава, че ще брани правителството, а не закона, предаде БНР.

Държавният глава направи изявление пред журналисти преди участието си в конференция за бъдещето на Европейския съюз, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация "Фридрих Еберт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

СКОРПИОН !

преди 3 години

До Анонимен110 ! Тези които вадят евтини и долни компромати за г-н Бойко Борисов, злобеят че не са на власт, и завиждат на постигнатите успехи в държавен и международен план! Тези които дойдоха на власт с преврат, винаги са "оцелявали" с помиярски компромати, защото има ограничени хора, които им вярват, *** винаги са разчитали на това! Този път им се объркаха сметките и доста време бяха захвърлени, наказани в ъгъла! Сега злобеят, и искат да си върнат властта, с мръсни компромати! Жалко за

112

СКОРПИОН !

преди 3 години

До Не разбирам 114. Той не е президент, той е парашутист кацнал по погрешка на президентското кресло. Ако беше президент щеше да бъде обединител на нацията! Той е обвинител за едни и защитник за други / разбира се, за своите, другарчета /. Много го боли когато се говорят лоши неша за хората около него, например за: Пламен Узунов, в последно време! Г-н Гешев му е виновен, че дава информация на обществото за нарушения! Какво си мисли "другаря" Радев, че ще се мълчи както при комунистическото вре

111

ЕЛИ

преди 3 години

Г-Н ПРЕЗИДЕНТВЯРНО КАЗВАТЕ ЧЕ НЕ Е РЕДНО ПРОКУРАТУРАТА ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЙ Е ВИНОВЕНВЯРНО Е ЧЕ САМО ОСЪДЕН Е ВИНОВЕН,ТОЕСТ САМО СЪД МОЖЕ ДА РЕШИ,НО ЗАЩО ВИЕ ПОСТОЯНО ГОВОРИТЕ ЧЕ СЕ КРАДЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ И ТО БЕЗ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ ЗА НЯКОГО ,НО ТАКА ОТ ЕВРОПА ЩЕ НИ ОРЕЖАТ ПОМОЩИТЕ И НАРОДА ЩЕ СТРАДАТОВА Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА

fallback