Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че прокуратурата все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера.

Още по темата
Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва следствената тайна, произволно решава кое е "висок обществен интерес" и кое - не, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, заяви пред журналисти той.

Държавният глава коментира за първи път разпространената от специализираната прокуратура комуникация между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Президентът каза, че екипът му е стабилен. Радев смята, че с думите си, че "скандалите в кабинета застрашават държавното обвинение", главният прокурор Иван Гешев признава, че ще брани правителството, а не закона, предаде БНР.

Държавният глава направи изявление пред журналисти преди участието си в конференция за бъдещето на Европейския съюз, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация "Фридрих Еберт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase