Снимка: Pixabay
fallback

Шест са медицинските лица с доказан COVID-19 у нас през последното денонощие, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Oще по темата
От там отчитат, че причината днес Националната информационна система да отчита 21 случая на COVID-19 при медицински персонал е, че вчера, 22 юни, в системата е отразена професията на регистрирани вече случаи за периода 17-21 юни. 

Корекциите на съответните статуси са извършени от регионалните здравни инспекции. 15-те случая са на лекари, медицински сестри, санитари и друг болничен персонал в областите София-град, Софийска област, Кюстендил, Кърджали, Плевен, Добрич и Сливен.

И шестте медицински лица, при които COVID-19 е доказан през последното денонощие (3-ма лекари и 3 медицински сестри от три лечебни заведения в София-град), са изолирани в домашни условия за 14 дни.

От здравното министерство уточняват, че единствено въпросните 6 случая на положителен медицински персонал са включени в общия брой новорегистрирани за изминалите 24 часа –  79.

Останалите 15 случая са регистрирани в системата в дните, когато са установени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

тя

преди 3 години

Какви лекари са това? Не стига, че се изпонатръшкаха, но и сумати хора заразиха. Това идва от тяхното незнание и нехайство, какво се случва. Освен млъсотията във всички болници разюздената им поведение те нямат елементарна култура за предпазване. Имат пълна предпазна екипировка, но са си п.р.о.т.и.

4

До 1

преди 3 години

Защитни средства са еднакви за всички и са висок клас, но между медиците има ако нехайни, днес бях в 5 градска 2 часа вътре и с недоумение гледах как медицински лица са си сложили маските на гушите !!!???? Недопустимо в болница от работещите там, а няколко си бяха без маски....е, облеклата и маските ли са виновни ????

3

roki

преди 3 години

Хей,неразумни народе, прояви милост към лекарите!!!Казват ти да спазваш елементарни неща, а ти само викаш "НЕ ИСКАМ"........"ИСКАМ ПАРИ, ПОЧИВКИ, ЛУКС........"

fallback