Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg
fallback

81 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа. 2371 проби са изследвани през денонощието. Това показват данните от Националния информационен портал към полунощ.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 5; Видин – 5; Враца – 1; Кюстендил - 6; Перник - 2; Пловдив - 2; Сливен - 7; Смолян - 8; София област - 12; София град - 28; Стара Загора - 1; Шумен - 3; Ямбол – 1.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 3755, като към момента 1554 от тях са активни.

Oще по темата

2008 са излекуваните лица, от които 67 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 314 пациенти, 17 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

Според Националната информационна система у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 341 медицински служители. Осем са новите случаи, установени през изминалото денонощие, съответно при двама лекари, четири медицински сестри, един санитар и един при друг медицински персонал.
 
Починалите лица, при които е бил доказан COVID-19, са 193. За изминалото денонощие са регистрирани 3 нови смъртни случая. Починали са мъж на 61 г. с пневмония, мъж на 80 г. с пневмония и мъж на 87 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 3 години

Броят на заразените пак е по-голям от броя на оздравелите. Това е зле. Обаче туризмът трябва да живне...Като и да се предпазваме индивидуално, все сме в риск.А и българските работници, заразени в немските кланици, ако рекат да се прибират ще стане забавно.

88

.

преди 3 години

До 87Ама ти лично ли им свети на всички починали до един, за да твърдиш, че това било онова и били починали точно от хиперимунна незнамсикво, предизвикана от крорнавирус? Или е много лесно да се тролва категорично из нета, пък то все някой ще се върже като бутнеш два-три термина.

87

Алекс

преди 3 години

Колко от новите са от махалите? Колко са от религиозната сбирка на онези от махалите, откъдето тръгна огнище на зараза? Цифрите имат смисъл, когато са в контекст. Иначе са просто цифрички, които всеки си манипулира както иска.

fallback