Снимка: БГНЕС
fallback

Печеленето на избори трябва да става с увличането на обществена енергия, но тя не трябва да се мобилизира с компромати. Изборите трябва да се печелят с програми и политики. Това каза днес президентът Румен Радев пред журналисти край Петрич.

По думите му българите, с укрепване на демократичните процеси, ще стават все по-чувствителни и все по-взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват.

Oще по темата
Президентът е категоричен, че властта изкушава и призова да се мисли, когато се гласува, предаде "24 часа". "В политиката трябва да влизат хора с утвърдени преди това ценности", допълни Радев.

Той отказа да каже дали ще прави свой политически проект, защото "е президент и следва стриктно написаното в конституцията".

Не отговори и дали ще се кандидатира за втори мандат, защото "в момента дневният ред на българското общество е съвсем друг". На 22 юни той ще внесе своето вето на Закона за МВР.

На въпрос как ще коментира отказа на главния прокурор Иван Гешев да бъде охраняван от НСО, Радев бе лаконичен: "Трябва да го питате него. Решил е така с неговите структури, които има".

Държавният глава и в петък продължи обиколката си в Югозапада, като се срещна с кметовете на Сандански и Петрич Атанас Стоянов и Димитър Бръчков. Радев разгледа археологическите разкопки на древното селище Хераклея Синтика.

Ръководителят на разкопките проф. Людмил Вагалински му разказа историята и това, че само за 2-3 години обектът е посетен от туристи от 65 държави, дори и от Фарьорските острови. Радев се пошегува с новите съвременни методи, с които работят археолозите - чрез снимки от въздуха със самолет и с дрон, и вметна, че той също може да помага с дрона.

Президентът апелира да се изгради социализирана инфраструктура на Хераклея Синтика и да се засили рекламата така, че обектът да бъде показан на света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

212

Анонимен

преди 3 години

ЕНП е проклятието на България!Хора,ГЕРБ или по-точно Бойко и близките му,извършиха национално предателство и заради него много хора запълниха масово гробищата в цяла България,това е неоспорим факт, проблема е ,че тези които искат властта в момента слагат бесилки по площадите и при една смяна ще последва кървава разправа и нови жертви,просто си гласувайте на редовните избори за БСП или ДПС или който искате,за да се избегнат конфликтите,убийствата и следете изборите да не се манипулират!

211

Съвет

преди 3 години

А бе, Радеф, що не си траеш ,получавай си 12 000 лв. наши пари и не се мешай в неща ,от които и хабер нямаш ! Както е казал народът: " Не се пъхай между хора , които си мерят членовете , защото можеш да ги отнесеш. Но...... на село не са го чували това.

210

Факт

преди 3 години

Правилно е , избори се печелят с политики , не с дронове ! И вече крайно време Радев да се качи на дрона и да отлети към Москва ! Хайде, отлитай Радев , че досади много !

fallback