Снимка: БГНЕС

След спешен разговор с премиера Бойко Борисов от Българската асоциация на заведенията получили уверение, че нощните заведения ще отворят на 15 юни.

Още по темата
"Техническата грешка във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването, съгласно която до 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове и клубове, ще бъде отстранена. Така нощните заведения ще отворят на 15 юни, както беше обещано", твърдят от БАЗ в съобщение до медиите.

От бранша призовават всичките си колеги да спазват стриктно предпазните мерки, за да приключи кризата с Covid-19 възможно най-скоро.

Изразяваме своята благодарност към премиера Бойко Борисов за бързата реакция и поредната подкрепа, която оказа на най-засегнатия бранш, пише с съобщението.

По късно пресцентърът на МЗ съобщи, че по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на здравеопазването е издал днес нова заповед, на основание на която от 15 юни, понеделник, дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си.

Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase