Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Работодателските организации и синдикатите искат спешна работна среща с премиера Бойко Борисов.
Писмото е подписано от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, който е и ротационен председател на АОБР, от президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа” Пламен Димитров и Димитър Манолов. Те настояват да бъдат обсъдени три важни въпроса.

Oще по темата

Първият от тях са икономическите и социални мерки за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от епидемията с COVID-19, по които е постигнат консенсус между социалните партньори в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Вторият е проектът за Национално тристранно споразумение, по който проведоха поредица от срещи при вицето Томислав Дончев с участието на ресорните министри.

Третият е проектът на Закона за уреждане на отношенията, свързани с личните сметки за безналични ценни книжа, водени в централния регистър на ценни книжа от „Централен депозитар“ АД, публикуван от Министерството на финансите за обществено обсъждане.

„За нас е изключително важно да представим на Вашето внимание нашите становища и предложения. Във взаимен интерес и в интерес на страната е да обсъдим заедно тези теми и да потърсим верните решения в открит диалог и партньорство”, се казва в писмото до премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Какво става ли

преди 3 години

Ново извънредно положение и блокада на всички огнища. Забрана за събиране на повече от 3 на едно място, поголовно носене на маски - но не на врата, а над носа.

34

Анонимен

преди 3 години

Какво ще стане.Терминал 2.След 40г.тук няма да има живо пиле.

33

Анонимен

преди 3 години

Кви синдикати?Къв бизнес?У нас

fallback