Снимка: БГНЕС
fallback

Всеки доставчик на топлинни услуги трябва да уведоми своите клиенти с колко е надвзел поради факта, че цената на газа е била по-висока. "Топлофикация-София" трябва да получи 45 млн.лв. и да ги върне на клиентите си". Това заяви пред Нова тв председателят на Комисията по енергетика в НС Валентин Николов.

Той допълни, че засичане на парното се прави веднъж в година поради факта, че измервателните уреди се намират в дома ни, а не извън него.

Oще по темата
"Миналата година изчисленията се направиха на тримесечна база заради договора с "Газпром". Тогава дериватите бяха единствените в сметката на газа, а той се сменяше на всеки три месеца. Много по-лесно можеше да изчислиш каква ще е цената му в отоплителния сезон и съответно на парното.

Дойде моментът, когато цената на газа вече е договорена и е паднала с 40 %. Г-н Иван Иванов реши, че ще направи сметка на парното за месец май, за да покаже каква ще е цената му при ниска цена на газа.

И когато вече КЕВР направи новата цена за целия отоплителен сезон изведнъж се получиха 22% спрямо месец май. Ако сравним обаче годишна база на годишна база, цената на парното пада с 15%. Ако  сте платили 1000 лв. за един отоплителен сезон, сега ще платите 850 лв.", обясни Николов.

По думите му цената на газа към момента е 22 лв. Не можем обаче да бъдем сигурни колко ще бъде тя през целия отоплителен сезон.

"Помолих топлофикациите да направят калкулатор на сайта им, с който всеки потребител да може да изчисли данните си, заключи Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

В София може да стане много просто ама не искат!Софийска вода засича и топлия и студения водомер може да им даде данните а на радиаторите са с дистанционно!Щом е за крадене лъжат като звездички

12

Анонимен

преди 3 години

Кой е луд да верва на приказките на ББ за цената поискана от общинската топлофикация на която шеф е Фандъкова

11

Анонимен

преди 3 години

Важното е всяка вечер в новините да ви показват КАТ и Каскера за да ви плашат!

fallback